Maträtter på halloweenfesten

Halloween är en högtid som många uppskattar, vilket som tur är innebär att många väljer att ställa till med en stor fest. En anledning till att halloween blivit så uppskattat är att man får klä ut sig och det är socialt accepterar att experimentera med maten. Framförallt uppskattar barnen halloween, och därför är det viktigt att låta dem vara med i köket.

Var kreativ i matlagningen

Många barn uppskattar att få bjuda in sina vänner på halloweenfest. För att göra kalaset ännu roligare kan det vara kul att göra det obligatorisk för alla barn att ha på sig halloweenkläder, detta kommer skapa en gemensam känsla på kalaset. Som förälder finns det mycket inspiration att hämta kring både utklädnad för halloween och mat för att skapa det perfekta halloweenfesten till sitt barn. Det som är extra bra är att man kan laga mycket kreativ mat som inte behöver kosta särskilt mycket. Korvar med ketchup kan exempelvis enkelt skapa intrycket av avhuggna fingrar med blod.

Läskiga efterrätter

Om man tycker det är svårt att skapa stämningsfull mat och dryck kan man istället endast bjuda på kakor och tårtor då detta brukar vara enklare. Exempelvis kan man göra en marsipantårta med orange marsipan på och utforma denna som en läskig pumpa eller så kan man baka cupcakes och välja en halloween inspirerad dekoration. Det viktigaste är att tänka på att man ska skapa ett enhetligt intryck. Det kan också vara kul att Inspireras av barnens halloweenkläder och ta hjälp av barnen i köket då dessa oftast har betydligt bättre fantasi än en vuxna.

Tips vid matlagningen

När det kommer till just matlagningen till en halloweenfest är det viktigt att tänka praktiskt. Både barn och gäster kräver nämligen mycket uppmärksamhet. På så sätt vill man inte behöva spendera hela dagen i köket, utan man vill kunna vara delaktig i hela kalaset. Exempelvis kan det vara bra att börja laga maten i förtid.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *