Därför ska du alltid äta frukt på jobbet

Har du också svårt att hålla fokus på ditt arbete hela dagen? Du är långt ifrån ensam. De allra flesta upplever minst en rejäl energidipp varje dag där produktiviteten helt stannar av. Genom att äta bra mellanmål och erbjudas frukt på jobbet har det bevisats att effektiviteten blir högre och sjukdagarna lägre.

Köp in fruktkorg till arbetsplatsen

För att de anställda ska få i sig tillräckligt med frukt på jobbet kan arbetsgivaren med fördel bistå med fruktkorgar som köps in varje vecka. Det finns smidiga tjänster som du som ansvarig eller anställd kan köpa in till arbetsplatsen med en ny leverans av färsk frukt varje vecka. Det är få som kommer ihåg att ta med sig en egen frukt till jobbet, men med fri tillgång kommer fruktätandet att öka ordentligt vilket påverkar arbetshälsan väldigt positivt.

Snabb energi för eftermiddagar

Att äta frukt på jobbet som mellanmål är ett bra sätt att få i sig viktiga vitaminer och mineraler. Många exotiska frukter som kiwi, melon och papaya innehåller mycket C-vitamin vilket många i Sverige lider brist på. Alla citrusfrukter innehåller nyttiga ämnen och äpplen och bananer är två exempel på riktiga energibomber.

Äta balanserat på jobbet

Många upplever att det är svårt att få till bra matvanor på arbetsplatsen. En bra rekommendation att följa är att förutom de tre huvudsakliga målen mat även äta två mellanmål varje dag. Att äta en frukt som den är eller tillsammans med keso eller kvarg är ett perfekt mellanmål med bra energi.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *