Tallrikar och glas

I ett kök bör det finnas ett par olika tallrikar och glas att välja mellan beroende på vad som ska serveras. De kan se ut på olika sätt och vara tillverkade i olika material.

Kristallglas

Ett av de finare glasmaterialen är kristall. Det är ett känsligt material som kan spricka om det utsätts för stötar, höga ljud eller varma temperaturer. Ofta förekommer den här typen av glas sällan på restaurang, om det inte handlar om väldigt fina sådana.

Tallrikar i porslin

Riktiga porslinstallrikar är relativt lätta, men går också sönder lätt. De lämpar sig för finare rätter, men inte som vardagstallrikar.

Tallrikar i fältspat

Fältspatsporslin ger tunga tallrikar, men å andra sidan är de också mer hållbara. Ofta kan man tappa dem i golvet utan att de går sönder. Det beror förstås också på hur högt tallriken faller, samt golvmaterialet. Det här är bra vardagstallrikar som också brukar finnas på restauranger.

Tallrikar, glas och miljö

Det kan vara klokt att tänka på att många material som finns i dagens tallrikar och glas inte kan återvinnas som vanligt. Om man tappar ett dricksglas ska det till exempel inte slängas bland ofärgat glas. Det ska hamna i hushållssoporna som restavfall. Samma sak gäller ofta för tallrikar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *