Den perfekta LCHF-tårtan på födelsedagen

Om det är någon gång det är tillåtet att göra undantag från en diet så är det födelsedagen. En födelsedag utan tårta är ingen riktig födelsedag. Att fira den stora dagen med ett unikt och personligt bakverk ger den rätta kalasstämningen. Det finns självklart tårtor som även passar LCHF-dieten. Här kan du läsa mer om olika sorters tårtor till födelsedagsfirandet.

Den personliga motivtårtan

En tårta med ett unikt motiv är både kul och speciellt. Barn som vuxna uppskattar motivtårtor vilket gör det till den bästa sortens födelsedagstårta. Hos dintårta.se kan du beställa en unik tårta i Stockholm samt i övriga Sverige. Välj mellan fototårtor, logotyptårtor eller skapa din egna motivtårta. Du kan även välja andra sorters bakverk, exempelvis cupcakes, med ditt motiv på och kan enkelt skräddarsy tårtan efter dina önskemål. Välj mellan speciella former, teman och motiv. Om du vill slå på stort kan du även beställa tårtor i olika nivåer, exempelvis en maffig skapelse i tre olika nivåer. Låt fantasin flöda och skapa ett bakverk som är helt unikt. Tårtan bakas sedan för hand helt enligt din beställning. Tårtan levereras direkt till dörren och det går samtidigt att beställa expressleverans till önskad adress i hela Stockholm. Aldrig har det varit så lätt att beställa en festlig och unik födelsedagstårta. Även personer som följer dieter kan någon gång unna sig en riktig god och vacker tårta ibland, framförallt om det är på födelsedagen.

Tårtor enligt LCHF-dieten

Även personer som följer LCHF-dieter kan äta tårta någon gång ibland. LCHF är en lågkolhydratkost som kan hjälpa till att kontrollera vikten såväl som blodsockret. Dieten går ut på att äta så lite kolhydrater som möjligt, men det är däremot tillåtet att äta mycket fett. En tårta som lämpar sig för LCHF-dieten bör således innehålla så lite socker och mjöl som möjligt. Däremot får den gärna innehålla rikligt med smör, kokosolja eller andra fetter. Mörk choklad och nötter är också bra enligt dieten. Tänk på att frukt och bär innehåller mycket kolhydrater och ska därför helst undvikas. En gräddtårta, gärna med mörk choklad, nötter eller mandelmassa, är ofta ett mycket gott och bra val till personer som följer LCHF.

Även tryffeltårtor och pannacotta är tårtor som ofta passar LCHF-kosten.

Kom ihåg att det är svårt att göra tårtor som är helt fria från socker och kolhydrater. En tårta är ett sött bakverk vars syfte är att fira någon eller något. En tårta är avsedd att skäras upp i bitar och delas mellan flera personer. Det är med andra ord en symbol för fest, firande och njutning. Det går självklart att skapa tårtor som är helt fria från kolhydrater, men ofta blir det godare att välja en variant som har en viss andel. Om du har specifika önskemål för en tårta med få kolhydrater kan du kontakta dintårta.se. Deras stora utbud av tårtor gör det möjligt att skräddarsy ingredienserna efter behov. På deras hemsida har de en utförlig FAQ där de besvarar vanliga frågor om ingredienser, allergier och annat som berör tårtleveransen.