Äta nyttig mat

Att nyttig och hälsosam mat är bra för kroppen vet nog det allra flesta. Men att äta bra mat är desto svårare i praktiken. För att lyckas äta bra och hälsosam mat gäller det att du först bestämmer dig för att verkligen ge det en chans. Det kan vara bra att börja med små förändringar. Exempelvis kan du börja äta nyttiga mellanmål för att hålla blodsockret på en jämn nivå. Ett perfekt mellanmål är delikatessknäcke som passar till de flesta pålägg. Knäckebrödet innehåller 100 procent fullkorn och är rikt på fibrer. Avokado eller en god ost är perfekta pålägg. Du kan äta denna typ av knäckebröd även om du vill äta LCHF-inspirerad mat. LCHF-kost är gynnsamt om du vill försöka ha en jämn blodsockernivå.

LCHF håller blodsockret på en jämn nivå

Grunderna i LCHF är att du ska äta när du är hungrig och sluta äta när du känner en mättnadskänsla. Du måste äta medvetet och verkligen lära känna dig själv för att inte överäta. Med denna diet behöver du inte väga din mat eller räkna kalorier. Dessutom kan du äta riktigt fett. Om du har ett lägre kolhydratintag och äter bra kolhydrater kommer du automatiskt att få en jämn blodsockernivå. LCHF kan dessutom minska eller eliminera ditt sötsug helt. Det du ska komma ihåg är att alla reagerar olika på diverse dieter och du kanske behöver prova dig fram till vad som funkar för dig. Det finns egentligen inga rätt eller fel eftersom alla kroppar är olika. LCHF kan delas in i de tre huvudkategorierna strikt, normal och liberal. Det viktigaste i denna typ av kost är att du äter rätt sorts fett och att du skippar light-produkter.

Bra mat ökar oddsen för ett långt liv

En osund kosthållning är i dagsläget den enskilt största orsaken till att folkhälsan försämras. Dåliga matvanor påverkar din hälsa redan innan du får symptom eller sjukdomar. Sjukdomar som kan vara ett resultat av dåliga matvanor är diabetes. Om du är intresserad av hur din kropp mår på din nuvarande kost eller bara vill veta hur du mår kan du enkelt göra det genom att göra en blodanalys. Att äta bra mat är det bästa du kan göra för dig själv om du vill leva ett långt och friskt liv. Det är absolut en omställning som är prövande att äta hälsosamt men om du tar små kliv i rätt riktning kommer du att lyckas. Försök att ha tålamod, du kommer inte att få några resultat direkt. Att äta hälsosamt är ett livsprojekt och en livsstil.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *