Äta LCHF på restaurang

Att äta mat enligt LCHF kan i vissa lägen ställa till det och kännas svårt, speciellt om du ska äta ute på restaurang. Många som äter LCHF tror att det är besvärligt att äta ute men det behöver faktiskt inte vara det. Om du bor i Sundsvall eller har vägarna förbi finns det en väldigt flexibel Pizzeria i Sundsvall som du kan testa. Det finns mycket mer än bara pizza där. Om du inte äter en helt strikt LCHF-kost kan du alltid ta en pizza annars finns det sallader och mycket annat. Många snabbmatsställen har lågkolhydratsmat där exempelvis hamburgerbrödet är utbytt till salladsblad. På macken kan du exempelvis äta en korv med hög kötthalt och en fet röra till. När du är på restaurang ska du inte vara rädd för att fråga om vad maten innehåller eller om du kan få något extra till din rätt.

Våga fråga

När du ska äta ute är det en bra idé att titta igenom menyn för att få en uppfattning om maten. Försök i möjligaste mån att välja en rätt som är så ren och enkel som möjligt. Det första du ska göra när du kommer till en restaurang är att fråga om de har några LCHF-alternativ. Om fler efterfrågar den typen av kost kanske det blir mer vanligt att det finns med på menyn. Om det inte finns så mycket att beställa så brukar det alltid finnas någon typ av sallad. Om du beställer en sallad är ett tips att du ber att få salladen med extra majonnäs, ost eller pesto för att få extra fett.

Bestäm hur strikt du äter

Om du inte är superstrikt med kolhydraterna kanske du gör undantag när du äter ute. Det är helt upp till dig hur du vill ha det. Om du äter en måltid som inte är i linje med LCHF kommer det inte att förstöra något. Om du gör bedömningen att du klarar av att göra avsteg och tycker att det är värt det ska du absolut göra det.