LCHF-recept
 Kolhydrattabell
-->
 

Kolhydrattabell för kött och fisk

 

Kolhydrater i de vanligaste animalierna. Här hittar du som bantar med LCHF massor med livsmedel helt utan kolhydrater.

 

Animalier Kolhydrater per 100 g

Abborre

0

Andkött

0

Ankkött

0

Ansjovis skarpsill inlagd

12,1

Blodpudding fett ca 10 %

17,7

Blodpudding blodkorv fett 19 %

21,2

Bläckfisk

1,5

Böckling filé dubbel varmrökt

0

Corned beef konserv

0

Falukorv fett 23 %

3,2

Fiskbullar konserv u buljong

5,9

Fiskpinnar frysta

14,4

Flundra skrubbskädda

0

Frukostkorv fett 23 %

3,2

Gravlax

2,8

Grillkorv fett ca 18 %

9,5

Gris bacon

0

Gris kotlett m fettkant

0

Gris picknickbog

0

Gris sida el fläsk rökt

0

Gris skinka

0

Gädda

0

Gös

0

Hamburgerkött

0

Havskräfta

1,2

Havspinnar crabfish

14,3

Hummer

0,5

Hushållssylta

0

Hälleflundra

0

Hönskött

0

Kalkonkött

0

Kalv kött

0

Kaviar orökt

23,5

Korv fett ca 15 %

6

Korv typ falukorv fett 19 %

7,9

Krabba konserv

1,1

Kräfta

1,2

Kyckling kött

0

Köttbullar frysta

6,7

Lamm kött

0

Lax

0

Leverpastej bredbar fett ca 10 %

9,5

Leverpastej skivbar fett ca 26 %

5,2

Makrill

0

Matjessill konserv

12,1

Musslor

3,3

Nöt blandfärs nöt 70 % gris 30 %

0

Nöt kött

0

Pannbiff rå fryst

5,8

Pressylta

0

Prinskorv fett 24 %

3,5

Påläggskorv rökt fett 10 %

12

Regnbågslax

0

Ren kött

0

Rådjur kött

0

Räkor

0,8

Röding

0

Rödspätta

0

Sardiner i tomatsås konserv

0,7

Sej

0

Stenbitskaviar

2,8

Strömming

0

Tonfisk i olja konserv

0

Torsk

0

Varmkorv fett 15 %

10

Varmkorv fett ca 22 %

8,8

Wienerkorv fett 15 %

5,0

Wienerkorv fett 23 %

3,4

Ål

0

Ägg rått el kokt

1,4

Äggula

0,2

Äggvita

1,2

Älg kött

0

Öring

0

 

Källa: Livsmedelsverket