Förlora vikten och sockersuget för gott!

Varför ska du överväga att äta färre kolhydrater? Det finns många fantastiska fördelar, för alla åldrar. Här är några av de viktigaste fördelarna med en sådan kostförhållning och hur en diet med lite kolhydrater kan anpassas till dina behov för att maximera de positiva effekterna. Idag erbjuder många företag och butiker diverse lågkolhydratprodukter. Det finns även onlinesajter som erbjuder att skicka ut en matkasse fylld med livsmedel som följer en lågkolhydratdiet. Att undvika kolhydrater resulterar vanligtvis i viktminskning utan det tuffa hungersuget. Lågkolhydratdieter har använts som viktminskningsmetod under en väldigt lång tid, och studier visar att det är mer effektivt och framförallt hållbarare än andra kosthållningar. Så varför fungerar det och, ännu viktigare, hur kan effekten maximeras?


Det är inte av en ren slump att ett mindre intag av kolhydrater har en speciell effekt, utöver att det överlag innebär ett mindre intag av kalorier. Kolhydrater stimulerar frisättningen av hormonet insulin. Insulin är våran fettlagringshormon. Detta innebär att för att förlora kroppsfett bör ditt mål vara att minska insulinnivåerna. För att minska insulinnivåerna är det enklaste sättet att äta färre enkla kolhydrater.

Det finns även vetenskapsbaserade spekulationer om att en ketogen diet (väldigt låg i kolhydrater) kan öka livslängden och potentiellt hjälpa till att behandla eller minska risken för cancer. Den används också som en experimentell behandling för vissa personer med Parkinsons sjukdom.